Yin Yoga është një stil i ngadaltë i yoga-s i cili ndihmon zgjatjen dhe relaksimin e thellë të muskujve. Shumica e pozave kryhen në pozitë të ulur apo të shtrirë dhe mbahen për periudha më të gjata kohore – tre deri në pesë minuta .
Pozat e Yin Yoga synojnë rritjen e qarrkullimit të gjakut nëpër nyje dhe përmirësimin e fleksibilitetit.